De wetenschap achter horoscopen

De wetenschap achter horoscopen

Sommige mensen vinden horoscopen maar wazige woordspelingen. Andere mensen zien de vaak cryptische aanwijzingen als het pad dat zij moeten gebruiken om hun leven in goede banen te leiden. Een derde groep mensen maken geen gebruik van horoscopen, maar zien er ook niets kwaads in. Hoe je er ook tegenaan kijkt, je zal gedurende je leven wel vaker met horoscopen en andere voorspellingen vanuit de kosmos te maken krijgen. Of dit nu via de waarzegster op de kermis is, of via de online horoscoop op http://horoscooptijd.nl. Er is één ding wat je in ieder geval niet mag denken: dat een horoscoop zomaar uit de duim gezogen is. Er zit namelijk een hele wetenschap achter horoscopen verborgen.

 

Horoscopen en astrologie

Om in staat zijn een goed horoscoop te maken, moet je een geleerde astroloog zijn. Uiteraard kun je hiervoor een speciale cursus volgen of je kan dit jezelf hobby-matig aangeleerd hebben. Horoscopen worden gemaakt met behulp van astrologie. Astrologie maakt gebruik van planeetstanden om eigenschappen van mensen te beschrijven. Door een beter begrip van jezelf als mens te creëren, kun je ook beter de regie over je eigen leven beheren. De standen van de sterren en planeten geven je zo belangrijke aanwijzingen voor je leven.

 

Tekenen en berekenen

Toch houd de astrologie en het maken van horoscopen niet in dat je alleen maar een beetje naar de sterren staat te turen. In tegendeel, er komen vaak ingewikkelde berekeningen kijken bij het ontwikkelen van een horoscoop. Uiteraard is dit afhankelijk van de soort horoscoop die een astroloog ontwikkelt. Ondanks dat er over het algemeen twee hoofdsoorten horoscopen bestaan, is de basis bij beide soorten gelijk. Voordat een horoscoop samengesteld kan worden, maakt de astroloog eerst een zogenaamde horoscooptekening. Afhankelijk van de horoscoopsoort gebruikt hij een specifieke methode om verder te gaan.

 

De mechanische horoscoop

Bij het ontwikkelen van de mechanische horoscoop zijn ingewikkelde berekeningen nodig. De astroloog bekijkt de horoscooptekening goed en berekent vervolgens alle standen en patronen hierin. Vervolgens maakt hij hiervan een opsomming. Met behulp van de beschikbare literatuur en deze opsomming, kan hij vervolgens de juiste horoscoop samenstelen.

 

De handgemaakte horoscoop

Voor het ontwikkelen van de handgemaakte horoscoop hoeven geen ingewikkelde berekeningen gemaakt te worden. Bij de handgemaakte horoscoop kijkt de astroloog namelijk meer naar het geheel. Bij deze vorm is bovendien van tevoren een persoonlijke vraag gesteld, waarop de horoscoop antwoord dient te geven. Je kan deze horoscoopvorm dan ook meer zien als een persoonlijk rapport met goed advies.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *