Het nut van een boek lezen

Stapel boekenUit onderzoek is gebleken dat lezen goed voor je brein is. Dit is je waarschijnlijk verteld door onderwijzers en wellicht ook door je ouders. Helaas lezen niet veel mensen een boek in hun vrije tijd. Dankzij de iPad is dat aantal wel toegenomen, maar veel mensen besteden hun vrije tijd op een andere manier. Desondanks is het goed om een boek te lezen. Sommigen zijn nog niet op de hoogte van de voordelen van een boek lezen. Om deze mensen te stimuleren om te lezen, hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet.

Therapeutische werking

Uit onderzoek is gebleken dat lezen van boeken van bijvoorbeeld als Shakespeare goed is voor je gemoedstoestand. Door poëzie en oude klassiekers te lezen, kun je jouw eigen situatie in een ander daglicht bekijken. Uit onderzoek is gebleken dat er vele voordelen hiermee is behaald. De literatuur die je leest kan helpen om je gedachtegang te veranderen.

Stress

Veel mensen hebben door hun levensstijl te kampen met stress. Je komt dan in veel stressvolle situaties terecht. Je kunt je stress verminderen door dagelijks een stukje te lezen. Je hoeft niet uren te lezen om je stress te verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat je stress kunt verminderen door slechts iedere dag even wat te lezen.

Concentratievermogen verbeteren door te lezen

De onderzoekers van Stanford University hebben ontdekt dat je door te lezen je concentratievermogen kunt trainen. Wanneer je aan het lezen bent zul je geconcentreerd moeten blijven om te begrijpen wat je leest. Je kunt deze concentratie weer gebruiken om andere taken uit te voeren. Dit kan voordelig zijn voor je werk maar ook voor je privé leven.

Je sociale vaardigheden verbeteren door te lezen

Je kunt je sociale vaardigheden trainen en verbeteren door bepaalde boeken te lezen. Het helpt bijvoorbeeld niet door een Donald Duck te lezen. Het gaat vooral om intensievere literatuur. Als je een boek wilt lezen, zul je eerst een boek moeten kiezen die je wilt gaan lezen. Het hangt voornamelijk af van je smaak welk boek je leuk gaat kiezen. Op de website www.boeken-top-10.nl kun je een top 10 vinden van boeken die op dit moment populair is onder boekfanaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *