Klittenband, simpel en makkelijk

Het product klittenband heeft in Nederland de generieke naam klittenband maar dat is in de rest van de wereld niet het geval. Daar staat het veel eerder bekende als Velcro. De merknaam die de uitvinder Georges de Mestral heeft bedacht. Een samenvoeging van velours en crochet (fluweel en haakje). Sinds 1951 bestaat klitte band, maar het lijkt wel of het er altijd geweest is. Het veelzijdige product heeft sinds die tijd een enorme vlucht genomen. Het simpele idee om zonder schroeven en spijkers zaken vast te kunnen maken en weer makkelijk los te maken slaat al jarenlang wereldwijd aan. De doeleinden zijn enorm en de branches waar klitte band gebruikt wordt zijn vele. En in het alledaagse leven hebben vele mensen ermee t e maken. Van de sluiting van een schoen of kledingstuk tot het vastzetten van een haakje.

Verschillende soorten

De constructie van twee tegenpolen die je tegen elkaar drukt om te sluiten en weer van elkaar lostrekt is in zijn simpelheid meesterlijk. Een zijde met haakjes en een zijde met lussen. De meeste klitte band die tegenwoordig op de markt wordt aangeboden werkt nog steeds op die manier. In de zakelijke wereld en de industrie wordt ook gebruikgemaakt van het zogenaamde klikband. Deze bestaat ook uit twee delen, alleen zijn ze bedekt met paddenstoelvormige dopjes die je in elkaar kunt klikken. Hiernaast bestaat er ook enkelzijdige klittenband die geen tegenpool nodig heeft.
Klittenband als alternatief
Voor de meest uiteenlopende problemen en situaties kun je klittenband gebruiken. Je kunt bijna stellen dat waar je een sluiting of een verbinding dient te maken je klittenband als alternatief kunt gebruiken. Dus bijvoorbeeld in plaats van een rits in jassen, tassen en dergelijke. Maar ook voor bijvoorbeeld de klassieke drukknopjes van babyrompertjes. En voor vele mensen met bijvoorbeeld een beperking is klitte band makkelijker in gebruik dan andere sluitingsoplossingen.

Bron site van dit artikel: http://www.klittenband-outlet.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *