Een lampion in elkaar knutselen

Lampionnen voegen een vleugje feestelijkheid toe aan bijna elke gelegenheid. U kunt de kleuren aanpassen aan het seizoen of aan het thema van het feest. Hang ze op of gebruik ze als iets moois. De volgende tips helpen u om zelf een lampion te maken.

VOUWEN van de lampionnen

Neem een stuk papier en vouw het in de lengte doormidden. Het mag papier zijn van iedere grootte of dikte. Een simpel vel papier uit de printer is goed, maar ook knutselpapier of plakboekpapier zijn prima opties. Echter hoe dunner het papier, hoe groter de kans dat de lampion kan bezwijken onder zijn eigen gewicht. U kunt een effen vel gekleurd papier gebruiken, of versierd knutselpapier om de lampion feestelijker te maken.lampionnen

KNIPPEN
Knip langs de gevouwen rand, maar niet helemaal door tot het einde. Het is aan u hoe lang u wilt dat de sleuven van de lampion straks zijn. Hoe dieper u knipt, hoe meer licht er door zal schijnen en hoe flexibeler de lampion straks zal zijn. U kunt ook bepalen hoe breed u wilt dat de stroken van de lampion zijn, het aantal stroken verandert de look van de lampion. 2,5 centimeter is ongeveer de standaard breedte.

MAAK EEN “KOKER”
Neem de twee uiteinden van het papier en wikkel ze rond om een ronde koker vorm te maken. Gebruik een stukje plakband of lijm om de uiteinden vast te zetten. Zorg ervoor dat u de lampion over de gehele lengte vast zet. Zet alles van binnen uit vast zodat het niet zichtbaar is. U kunt ook gebruik maken van een nietmachine om de twee uiteinden van de lampion vast te zetten.

HET HANDVAT

Knip een strook papier om een handvat te maken. Om het handvat van de lampion te maken heeft u een strook papier van ongeveer 15 centimeter lang en 2,5 centimeter breed nodig. Zet de strook papier vast bovenin aan de binnenkant van de lampion met plakband of lijm.

En voilá, uw zelf geknutselde lampion is af! Een leuk idee om eens een lampion te knutselen met uw peuter.

Nu kunt u genieten van het eindproduct. U kunt er een waxinelichtje in zetten, de lampion ophangen aan het plafond of neerzetten op tafel. Omdat de lampion van papier is, en dus brandbaar, kunt u alleen een waxinelichtje in de lampion doen als die in een glas zit waardoor de vlammen niet in contact kunnen komen met de lampion zodat die geen vlam vat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *