Paleo dieet is een oerdieet? Afvallen?

paleo schijf van 5Het Paleo dieet is ook wel bekend onder het oerdieet. Inmiddels zijn er al diverse boeken over verschenen en steeds meer mensen proberen het dieet toe te passen. Het hoeft uiteraard niet in zijn geheel, want het is al mooi meegenomen als je een groot deel van deze eetwijze overneemt. Het fenomeen is overgewaaid vanuit Amerika en inmiddels zijn er al veel mensen die het dieet volgen. Naar verwachting zal het dieet in de komende jaren alsmaar populairder worden.

Wat is Paleo?

Het Paleo dieet is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorouders. Daarbij gaat het niet om de voorouders van enkele honderden jaren geleden. Nee, dan hebben we het over de mensen die tienduizenden tot miljoenen jaren leefden. Zij aten noten, wortels, fruit, groenten, vis en vlees.

Recepten
Op speciaal hiervoor bedoelde recepten sites kun je precies zien welke recepten je allemaal kunt maken, zodat je eenvoudig zelf je eigen oervoedsel kunt maken. Als je weet wat je wel kunt eten volgens dit dieet en wat niet, kun je natuurlijk ook zelf eigen creaties verzinnen. Je smaakpapillen willen natuurlijk ook wat, dus is het ook belangrijk dat het lekker is.

Wat mag je nu wel en niet drinken en eten?

Als je het dieet strikt wilt volgen, zul je eerst moeten weten wat je nu wel en wat je niet mag drinken en eten. Allereerst vragen veel mensen zich af of ze nog wel koffie en thee mogen blijven drinken. Dit kun je prima blijven drinken. Zowel koffie als thee worden gezien als Paleo producten. Andere producten die binnen de Paleo gedachte vallen zijn bijvoorbeeld: noten, eieren, veel fruit en groenten.

Bepaalde voeding valt niet binnen de gedachte. Dit zijn graan, havermout, bonen en peulvruchten. Als je een eigen recept gaat maken, dan is het dus niet de bedoeling om deze voeding te gebruiken. Sommige voeding wordt als een twijfelgeval beschouwd. Zijn aardappelen, zuivel, kunstmatige zoetstoffen, kaas en kauwgom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *