Wat zijn Binaire opties?

Wat zijn binaire opties? Binaire opties staan ook wel bekend als digitale opties. Het traden van binaire opties is erg simpel en is veel gemakkelijker in vergelijking met andere vormen van traden. Het voordeel van binaire opties trading is dat u maar een kleine investering nodig hebt en u binnen korte tijd mooie rendementen kunt behalen.

Binaire opties trading is de meest simpele manier van traden aangezien u kunt kiezen uit twee verschillende type opties: call opties en put opties. Bij een call optie verdient u geld wanneer de koers stijgt en bij een put optie verdient u geld wanneer de koers daalt.

Binaire opties trading is erg eenvoudig

Stap 1: Kies een asset

Allereerst dient u een onderliggende asset te kiezen waarop u een optie wilt nemen, zoals een valutapaar, aandeel, index of een grondstof.

Stap 2: Kies een expiratietermijn

Vervolgens dient u een expiratietermijn van de optie te kiezen, oftewel wanneer de optie zal verlopen. Binaire opties brokers bieden vaak expiratietermijnen aan van 1 minuut, 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten of einde van de dag.

Stap 3: Maak een keuze tussen een call optie of een put optie

Wanneer u verwacht dat de koers van een asset zal stijgen dan kiest u voor een call optie en wanneer u verwacht dat de koers van een asset zal dalen dan kiest u voor een put optie. Meer over Anyoption kan hier gevonden worden.

Stap 4: Bepaal uw investering

De laatste stap is het bedrag te bepalen wat u bereid bent om te investeren. Hierbij kunt u nooit meer investeren dan het geld wat u op uw rekening heeft staan bij uw binaire opties broker.

“In the money” of “Out of the money”

Bij het verlopen van de expiratietermijn zijn er maar twee uitkomsten mogelijk: Uw optie is “In the money” of “Out of the money”. In the money betekent dat u een vooraf vastgesteld rendement ontvangt die kan oplopen tot 91% en out of the money wil zeggen dat u (een deel van) uw investering verliest.

optie handel

Een voorbeeld

Stel u verwacht dat de koers van het valutapaar EUR/USD, wat bijvoorbeeld op 1.3215 staat, de komende 15 minuten zal gaan stijgen. U besluit om een call optie te nemen op EUR/USD met een expiratietermijn van 15 minuten. Uw investering is $100 en het rendement is 80%.

In dit geval is 1.3215 de strike price, oftewel de koers waar uw optie op is gebaseerd. Wanneer de expiratietermijn van 15 minuten is verlopen dan zijn de volgende uitkomsten mogelijk: Indien de koers boven 1.3215 staat dan is de optie “In the money” en ontvangt u $180. Indien de koers lager staat dan 1.3215 dan is uw optie “Out of the money” en verliest u uw investering van $100. Is de koers bij het verlopen van de expiratietermijn exact 1.3215 (geen verschil) dan ontvangt u uw oorspronkelijke investering terug van $100.

Zoals u kunt zien is het traden van binaire opties erg eenvoudig. Binaire opties trading biedt naast de simpliciteit echter nog vele andere voordelen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *