Wat zijn goji bessen?

Je hoort er steeds meer over: de goji bessen. Deze bessen worden sinds enkele jaren verkocht in Nederland als één van de superfoods, maar wat zijn goji bessen nu eigenlijk? Op deze pagina lees je meer over deze bijzondere bes. Zo lees je waar de goji bes oorspronkelijk vandaan komt, wat de goji bes zo gezond maakt en hoe je deze bes kan eten.

Waar komen goji bessen vandaan?

Land AziëIn Nederland zijn goji bessen pas sinds enkele jaren populair, maar in andere landen wordt deze bes al eeuwen gegeten. Zo komt de bes oorspronkelijk uit Azië, waar de bessen gedroogd worden en verkocht worden over de gehele wereld. Toen de goji bes nog niet zo populair was, werden deze bessen vooral gegeten in China. Hier was men al enkele eeuwen overtuigd van het belang van deze gezonde bes. Wat de goji bes dan precies zo gezond maakt, lees je in onderstaande alinea.

Waarom zijn goji bessen zo gezond?

Goji bessen worden niet voor niets gerekend onder de algemeen bekende superfoods. Goji bessen verbeteren namelijk het immuunsysteem, verhogen de vitaliteit, beschermen de lever, verbeteren de kwaliteit van het bloed en de ogen en gaan het proces van veroudering tegen. Zo bevatten de bessen maar weinig calorieën, maar bestaan de bessen wel voor 12,5 procent uit eiwitten en uit maar liefst elf verschillende mineralen, zes verschillende vitamines en achttien verschillende aminozuren.

Hoe moet je de goji bes eten?

de goji bes etenJe kan een goji bes zowel los eten als in een gerecht verwerken. Zo eten veel mensen goji bessen los uit de hand, maar zijn er ook veel mensen die goji bessen in hun yoghurt doen en de goji bessen op deze manier nuttigen. Hoe je de bes ook eet, houd er in ieder geval rekening mee dat je de maximale hoeveelheid van een handje bessen per dag niet overschrijdt. Als je meer dan een handje goji bessen per dag eet, loop je namelijk het risico om de vervelende nadelen van het te veel eten van goji bessen te ervaren. Ben je overtuigd van de voordelen van de goji bes? Kijk dan snel op www.gojibessenkopen.eu voor een overzicht van verkooppunten van de gezonde goji bes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *